Apie Šiaulių TAU

Šiaulių trečiojo amžiaus universitetas (TAU) yra viešoji įstaiga, kurios pagrindinė veiklos kryptis yra neformalusis suaugusiųjų žmonių švietimas ir lavinimas. TAU veikla prisideda prie geresnės vyresniojo amžiaus žmonių socialinės integracijos į visuomenę, aktyvina jų tarpusavio bendravimą,  skatina fizinį aktyvumą ir darbingumą, kelia jų žinių bei kultūros lygį.

       TAU įkurtas 1999 m. spalio 1 d. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narių gydytojos Birutės Marijos Paplauskienės ir inžinieriaus Vaclovo Vingro iniciatyva. Iki 2006 m. jis veikė kaip Medardo Čoboto trečiojo amžiaus filialas.

       Pagrindiniai TAU veiklos uždaviniai yra šie:

  • sudaryti galimybę vyresniojo amžiaus žmonėms įgyti žinių, kurių jiems reikia dabar arba reikės ateityje;
  • teikiamų medicinos žinių pagrindu padėti žmonėms išvengti jų amžiui būdingų ligų, būti fiziškai aktyviems ir darbingiems;
  • organizuoti išvykas ir keliones, laisvalaikio renginius, skatinančius vyresnio amžiaus žmonių aktyvumą ir bendravimą, kaip priešpriešą pasyvumui, vienatvei ir susvetimėjimui;
  • palaikyti ryšius su vietos savivaldos institucijomis ir atitinkamomis visuomeninėmis organizacijomis, susijusiomis su vyresniojo amžiaus žmonių gyvensenos problematika.

       Į TAU priimami vyresniojo amžiaus klausytojai, bet jį lankyti gali ir jaunesni žmonės.

       Pirmuoju TAU rektoriumi (1999 – 2008 m.) buvo gydytojas medicinos mokslų daktaras Šiaulių miesto garbės pilietis Alfonsas Stakėnas. 2008 m. jį šiame garbingame poste pakeitė gydytoja Asta Damkuvienė, nuo 2017 m. iki 2022 m. rugpjūčio mėn. vadovavo gydytojas Stanislovas Algimantas Baublys. Nuo 2022 m. rugpjūčio mėn. Šiaulių Tau rektorė Jolanta Rumbinienė.

TAU veikia 7 fakultetai.

Šiaulių trečiojo amžiaus universitete suburti moterų ansamblis, šiuolaikinio šokio kolektyvas. 

Neįgaliųjų režimas